29 Aralık 2009 Salı

2009 İLE GERİDE BIRAKTIĞIMIZ TRENDLER

Neon: Jeremy Scott ve Marc Jacobs'ın bolca yer verdiği neon renkler, siyahlarla kombinlenerek etkisini artırdı.



Pul-Payet: 80'lere damgasını vuran payetler bütün çekiciliğiyle karşımızdaydı. Gucci defilesinde bir tulumun en şık halini görürken, Nicole Fahri ise farklı renklerdeki payetlerin de bir arada kullanılabileceğini vurguladı.



Fermuar ve Zımba: Fermuar ve zımba bu sezon ihtiyaçtan çok, ürünleri süsleyen "çılgın" bir detay olarak karşımıza çıktı. Ayakkabıdan eldivene kadar her parçada, hem beraber hem de ayrı ayrı olarak Moda şovlarında yerlerini aldılar.



Tulum: Kaite Holmes'ün öncüsü olduğu bu trendi, sene boyunca, yazlık, kışlık, uzun ve kısa modelleriyle vitrinlerde gördük.



Deri Eldiven: Zımbalarla buluşan deri eldivenler ile hem seksi, hem de asil bir görünüme sahip olabilirsiniz. 2009'dan 2010'a sarkan trendlerden biri olan deri eldivenlerden bu sene bitmeden mutlaka bir tane edinin.



Leopar: seksi kadının deseni olan leopar, bu sene altın çağlarından birini yaşadı. Her detayda karşımıza çıkan leopar 2009'a damgasını vurdu..



Kürk: Her kadının hayali, eski Türk filmlerinin ihtişam göstergesi kürkler bu sene de modaydı. Hayvan severlerin tepkileri sayesinde, imitasyon modeller çoğunluktaydı ve birçok ünlünün üstünde bunlara rastlandı.



Etnik: Geçen bahar, tığ işleri, boncuklu motifler, ahşap aksesuarlarla etnik rüzgarlar esti. Püsküllü ayakkabılar, boncuklu bilezikler ve işli bluzlarla, hem etnik bir hava yaratıldı, hem de renklenildi...



Yağmur Botları: Yağmurlu günlerin süper kurtarıcıları lastik çizmeler, geçen senenin en çok tutulan trendlerindendi. Bu çizmeler sizi hem trendy gösterip, hem de hayatınıza büyük kolaylık kattı.



Boyfriend Ceket: en sade kıyafeti bile bir anda bambaşka bir havaya büründüren boyfriend blazer ceketler, moda dünyasına eklenen en yeni ve en göze çarpan parçaydı.



Dizüstü Çizme: Bu senenin sonlarında ortaya çıkan bu çizmeleri, eğer bacaklarınıza güveniyorsanız, 2010 kışı boyunca ayağınızdan çıkarmayın.



Oxford ayakkabı: Yüksek belli pantolonlar ve kalem eteklerle birlikte çok nostaljik bir hava yaratan Oxford'ların modası bu sene de devam edecek gibi görünüyor.



Fötr şapka: 2009'da resmen bir şapka devrimi yaşandı. Erkeksi modayla birleşen bu devrimin sonucunda ortaya çıkan fötr şapkalar oldukça gözdeydi.



Saç Aksesuarları: Ufacık bir dokunuşla dikkat çeken saçlara sahip olmanıza yardımcı oldular. Cynthia Steffe tüllü tarak aksesuarları tercih ederken, Fendi kalın saç bantlarıyla karşımıza çıktı.



Portföy Çantalar: Nostaljik trendlerden biri olan portföy çantalar da asil görünmek isteyen kadınların gözdesi oldu.


2009 İLE GERİDE BIRAKTIĞIMIZ TRENDLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.